Ingelstad sportcenter

Den 30 maj 2020 beräknar vi ha invigningen för det nya sportcentret i Ingelstad om allt nu klaffar i rådande situation som vi alla står i. Då kommer vi erbjuda er alla att få komma och prova på hur det är att spela padel samt innebandy på det nya området.

Kontakta ossBoka reklam

Playtomic är den största plattformen för bokning av tennis- och padelbanor i Spanien. Vår sportfilosofi hjälpte oss att förstå det behov som regelbundna spelare har att enkelt boka en bana online,antingen via vår hemsida eller vår app. Vi utmanar det vanliga sättet att boka banor så att tusentals spelare hr möjlighet att träna sin favoritsport på ett bekvärmare, snabbt sätt. Om du försöker förbättra din teknik i padel, tennis eller att du bara älskar sport är det här din plats. Vi tar hand om hela bokningsprocessen så att du inte behöver oroa dig för någonting.

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. En vanlig padelplan har måtten 10×20 meter och omges av väggar, på denna plan spelar man alltid dubbel. Baktill, och en bit på sidorna är det glasväggar. På resterande del av sidorna är det galler. Även väggarna får användas i spelet.

Planhalvorna avskiljs av ett nät, precis som i tennis. Serverutan är 5 meter bred och knappt 7 meter lång.

Padel kan även spelas i singel, men då spelar man på en mindre plan. Planen för singel är smalare och har måtten 6×20 meter.

Ingelstad IBK har nu som första innebandyklubb i närområdet anlagt en utomhusplan avsedd för innebandy. Vi är en stor klubb med väldigt många ungdomar som vill spela innebandy, därför vill vi ge dem så bra förutsättningar som möjligt. Planen kommer att finnas ute så länge vädret tillåter, och är öppen för alla som vill spela när de känner för det. Planen är lagd med hjälp av ideella krafter och finansierad med hjälp av Sparbanksstiftelsen Kronan & Växjö Charity. Vi riktar också ett tack till Växjö Vipers som har skänkt en sarg till oss samt till Uråsa Maskinaffär som har hjälpt oss med förvaring av utrustningen. Eftersom vi är väldigt glada över vår nya plan önskar vi därför att vi gemensamt följer gemensamma regler för att säkerställa planens fortlevnad för en lång tid.

Samarbetspartners för sportcentret

 
Asfaltsbolaget AB
Växjö Kommun
Ingelstad Gymnasiet
Playtomic
Ingelstad Innebandyklubb
Sparbanken Eken
Ingelstad IK
Smålandsidrotten
Sitecreate
FalkbrinkNorrman AB
 

Sportcentret Ingelstad

Gamla Växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

Tel. 0470 – 208 02

Orgnr: 879839 -3245

E-mail.  information@iikpadel.se